De ce a fost menținută amenda primită de o televiziune de știri pentru justificarea invaziei ruse din Ucraina: „Vestul nu e inocent nici el”

Curtea de Apel București a menținut o amendă de 10.000 de lei aplicată de Consiliului Național al Audiovizualului postului Realitatea Plus pentru justificarea agresiunii ruse din Ucraina. Sentința nu este definitivă.

Printr-un proces deschis la Curtea de Apel București, postul de televiziune Realitatea Plus a dat în judecată Consiliul Național al Audiovizualului, cerând anularea unei sancțiuni de 10.000 de lei aplicate postului, de către CNA, pentru mai multe ediții ale emisiunii „Culisele Statului Paralel” din perioada 1 – 11 martie 2022, după izbucnirea războiului din Ucraina.

Concret, CNA a amendat postul de televiziune pentru „lipsă de echilibru și imparțialitate a informației puse la dispoziția publicului” în cadrul emisiunii „Culisele Statului Paralel”.

CNA a reclamat faptul că „informarea a fost direcționată constant în mod discreționar de moderatorul emisiunii prin discursuri, întrebări adresate invitaților sau conținutul unor materiale înregistrate difuzate și comentate în sensul justificării prin orice mijloace a agresiunii Rusiei asupra poporului ucrainean”.

„NATO a numit cerințele Rusiei arogante, s-a făcut că nu le vede și a continuat expansiunea până când lucrurile au explodat în Ucraina. A împins-o NATO pe Ucraina în acest război? (…) Astăzi vom vedea de ce NATO nu poate fi absolvită de vină… Acțiunile Rusiei sunt criminale, fără discuție, dar Vestul nu e inocent nici el. Ei nu au făcut nimic să prevină acest război”, este unul dintre fragmentele din emisiune.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*