Nelu Iordache, ținut „în priză” de Tribunalul București. Un judecător a amânat de 19 ori soluționarea dosarului de evaziune de la Romstrade

Tribunalul București a amânat joi, 5 mai, pentru a 19-a oară pronunțarea unei hotărâri pe fond în dosarul omului de afaceri Nelu Iordache, a 20-a „tentativă” urmând a avea loc pe data de 10 mai, tocmai atunci când Curtea de Justiție a Uniunii Europene este așteptată să pună punct marii prescripții.

Nelu Iordache a scăpat deja de o condamnare de 12 ani pentru delapidare în Dosarul Bata Sky, dar se află în executarea unei pedepse de 11 ani și 9 luni de închisoare pe care a primit-o în Dosarul autostrăzii Nădlac-Arad.

Nelu Iordache așteaptă o soluție de încetare a procesului penal ca urmare a intervenției prescripției în dosarul evaziunii fiscale de la Romstrade, dar instanța de fond îi tot ține în suspans din data de 15 decembrie 2022.

De atunci, judecătorul fondului amână soluționarea cauzei succesiv: din două în două săptămâni, apoi din șapte în șapte zile. În acest fel, din decembrie până acum, magistratul a amânat pronunțarea de 19 ori, ultima oară joi, 4 mai, când a stabilit o nouă dată pentru soluționarea dosarului, respectiv 10 mai, conform datelor de pe portalul instanțelor de judecată.

Astfel, Nelu Iordache ar putea să prindă sau să piardă „ultimul tren” al prescripției, deoarece pe data de 10 mai CJUE urmează a soluționa sesizările trimise la cererea procurorilor DNA pe tema deciziilor CCR.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*