Dan Diaconescu, rechemat în instanță în dosarul șpăgilor de 30 de milioane de euro

Un număr de 18 martori vor fi reaudiați și cu privire la alții noi instanța va decide la un termen ulterior în dosarul în care Marian Vanghelie a fost condamnat pe fond la 11 ani și 8 luni de închisoare pentru că a luat foloase necuvenite de 30 de milioane de euro pe vremea când era primar.

Printre martori se află și unii noi, precum jurnalistul Dan Diaconescu, fost realizator de televiziune, lider al PPDD și fost condamnat pentru șantaj.

În plus față de aceste audieri-maraton, se prefigurează și realizarea a două expertize, astfel încât procesul în apel se anunță a fi unul de durată.

Marian Vanghelie a fost acuzat de procurorii că ar fi luat bani de la 13 firme în schimbul obținerii unor contracte preferențiale de achiziții supraevaluate cu societatea comercială a primăriei Sectorului 5, SC Economat 5 SRL.

Procesul de corupție în care Marian Vanghelie a fost trimis în judecată în 2015 s-a desfășurat la Tribunalul București pe parcursul a 93 de termene de judecată, timp în care fostul edil a „schimbat” 5 judecători: doi s-a abținut (jud. Liliana Ciupercă, jud. Gheorghiță Sandu), altul s-a pensionat (jud. Otilia Bomboș), iar altul a fost promovat, fapt care s-a soldat pe parcursul timpului cu amânări și reaudieri de martori. Într-un final, în 2019, cauza a ajuns la judecătoarea Cristina Cristea, care a pronunțat decizia pe fond.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*