Lecția primită de o femeie care a vrut să cumpere un polițist cu 100 de lei

O femeie din județul Neamț a fost condamnată la un an și patru luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită după ce a încercat să îi ofere 100 de lei unui polițist care a amendat-o pentru că transporta neregulamentar baloți de paie. La proces, judecătorul i-a ținut femeii o adevărată lecție despre pericolul corupției.

Tribunalul Neamț a pronunțat o primă sentință într-un dosar în care o femeie dintr-un sat din Neamț a fost trimisă în judecată pentru dare de mită după ce a vrut să îi dea 100 de lei un polițist. Totul s-a întâmplat în martie 2021. Un șofer a sunat la 112 pentru a reclama că pe drum circulă două camionete care transportă paleți în mod periculos.

Polițiștii au constatat că autoutilitarele cu paleți erau conduse de un bărbat și o femeie, fiind constatate mai multe nereguli. La autoutilitara condusă de femeie polițiștii au găsit chiar nereguli grave, pentru care se impunea reținerea certificatului de înmatriculare. De altfel, pentru neregulile depistate, la ambele mașini se impunea reținerea taloanelor.

„În timp ce lucrătorii de poliție luau măsuri de sancționare contravențională a conducătorilor auto, inculpata a înmânat agentului de poliție certificatul de înmatriculare, în care se afla suma de 100 de lei, pentru a nu mai aplica măsurile de sancționare contravențională a sa și a numitului…… Momentul dării sumei de bani de către inculpată a fost înregistrat audio-video de către lucrătorii de poliție cu bodycam”, se arată în rechizitoriu.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*