Victorie în instanță pentru o firmă care s-a ocupat de transportul subvenționat pentru pensionari

O firmă din Iași a fost obligată, în urma unui control de la Finanțe, să restituie peste 10 milioane de lei, primiți de la Ministerul Transporturilor pentru transportul pensionarilor ale căror călătorii sunt subvenționate. La suma de 10,5 milioane se adaugă încă 4,5 milioane penalități și dobânzi. Compania a obținut o suspendare a deciziei emise de Fisc.

Judedecătorii Curții de Apel Iași au suspendat, în primă instanță, o decizie a Fiscului prin care o firmă de transport persoane din Iași a fost obligată să achite aproximativ 15 milioane de lei (10,5 milioane de lei plăți necuvenite și 4,5 milioane de lei dobânzi și penalități).

Totul a început în urma unui control al Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) – Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi – Activitatea de Inspecţie Economico – Financiară. Inspectorii ANAF au descoperit că în perioada 2015 – 2019, firma de transport din Iași a încasat necuvenit, de la Ministerul Transporturilor, sub formă de subvenții, pentru transportul pensionarilor, suma de 10,5 milioane de lei.

În urma controlului, ANAF a emis o decizie de impunere care oblige firma de transport să achite cei 10,5 milioane de lei încasați necuvenit plus dobânzi și penalități de aproximativ 4,5 milioane lei.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*