Dacă amnistie nu e, măcar prescripție: Nelu Iordache, ultimul „guler alb” care se vrea scăpat de CCR

Omul de afaceri Nelu Iordache – rezident la Rahova pentru un „sejur” de 11 ani și 9 luni de închisoare pentru fraude cu fonduri UE în Dosarul Autostrăzii Nădlac-Arad – trebuia să afle vineri, 10 iunie, pronunțarea definitivă în procesul Bata Sky, cauză în care a fost condamnat pe fond la 12 ani și 6 luni. În schimb, magistrații au decis să-i repună cauza pe rol pentru a analiza efectele deciziei CCR cu privire la prescripție.

Nelu Iordache este ultimul din șirul inculpațilot VIP care invocă acum prescripția, după decizia CCR din data de 26 mai. Reamintim că procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis pe masa judecătorilor că, în perioada februarie – aprilie 2011, Nelu Iordache a înregistrat în contabilitatea SC Bata Sky Imobiliare SA, achiziţii fictive de materiale publicitare promoţionale în valoare totală de 46.356.636 lei, din care TVA în cuantum de 8.972.252 lei.

„Încheiere/În baza art. 395 alin 1 C. proc. pen., repune cauza pe rol, fixând termen la data de 26.09.2022 ora 10:00, în vederea discutării efectelor deciziei nr. 358/26.05.2022 pronunţate de Curtea Constituţională a României. Se vor cita inculpaţii Iordache Nelu, SC Bata Sky Imobiliare SA prin lichidator judiciar, Imad Ali, Băluţă (fostă Stancu) Mioara, Ilie (fostă Cristescu) Luiza Maria şi partea civilă ANAF. Se asigură asistenţa juridică a inculpaţilor prin contactarea avocaţilor aleşi ori a avocaţi din oficiu. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 10.06.2022”, se arată în minuta deciziei CAB.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*