„Cel mai iubit dintre pușcăriași”. Cum și-a bătut joc ucigașul lui Gheorghe Ursu de judecătorii de la Instanța supremă

Criminalul Marian Clită a „condus” pentru câteva ore ședința de judecată de la Înalta Curte, acolo unde a fost adus pentru a fi audiat în dosarul morții disidentului Gheorghe Ursu, pe care el l-a ucis în 1985, pe-o mână cu ofițerii de Securitate. Clită i-a șantajat pe judecători că nu mai spune nimic dacă nu-i fac pe plac, iar instanța i-a permis să facă circ.

Marian Clită este un vechi infractor din anii ’80, în vârstă de 71 de ani, care și-a petrecut aproape toată viața în pușcărie. În acest moment execută o pedeapsă de 14 ani după ce a ucis o stewardesă în Damenarca, în anul 2010, cu 20 de lovituri cu o rangă și 38 de lovituri de cuțit.

În 1985, din ordinul Securității, disidentul Gheorghe Ursu a fost închis într-o celulă cu Marian Clită și Radu Gheorghe, care l-au torturat în mod repetat.

Acum, criminalul a fost adus la Înalta Curte, pentru a fi audiat în dosarul foștilor ofițeri de Securitate Vasile Hodiș și Marin Pîrvulescu, achitați pe fond pentru infracțiuni contra umanității.

Marian Clită e un bătrânel isteric care își bate joc de judecători ori de câte ori are ocazia. Când a fost introdus în boxa de la ICCJ, marți, 6 septembrie, Clită purta un tricou inscripționat cu un mesaj care prevestea ce va urma în sala de judecată: „Rules are made to be broken” (n.r. – Regulile sunt făcute pentru a fi încălcare).

Doar că judecătorii Valerica Voica (președinte), Alin Sorin Nicolescu și Constantin Epure îl aveau pentru prima oară în față pe Marian Clită și nu știau la ce să se aștepte.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*