Cum se spălau banii obținuți din vânzarea aurului exploatat ilegal la Roșia Montană. 15 persoane, aproape să scape definitiv de dosar

Un număr de 15 persoane care exploatau ilegal aur din galeriile părăsite de la Roșia Montană, după care ”spălau” banii rezultați din vânzarea aurului au mari șanse să scape definitiv de dosar.

Tribunalul Alba restituit la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba rechizitoriul realizat de procurori în dosarul braconierilor aurului de la Roșia Montană. Motivul este descrierea insuficientă a infracțiunii de spălare a banilor.

Inițial, magistratul a solicitat remedierea rechizitoriului pe motiv că nu a fost descrisă complet infracțiunea de spălare a banilor. Încheierea instanței din 15 mai 2023 a fost contestată de Parchet, dosarul urmând să ajungă la Curtea de Apel Alba Iulia. De asemenea, patru dintre inculpați solicită, tot la Curtea de Apel, strămutarea dosarului de la Tribunalul Alba, cererea urmând a fi analizată în 30 mai 2023.

15 persoane care ar fi achiziționat cantități de aur exploatat ilegal, timp de mai mulți ani, din galerii miniere de la Roșia Montană au fost trimise în judecată, în decembrie 2022, pentru spălare de bani în formă continuată.

Una dintre acestea este acuzată de deținere ilegală de materiale explozive. La domiciliul bărbatului au fost descoperite 50 de calupuri de dinamită și două capse de inițiere. Instanța a considerat că procurorul a descris „insuficient” infracțiunea de spălare a banilor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*