Primarul din Bixad, bun de demis! A pierdut definitiv procesul: e incompatibil

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au declarat incompatibil – printr-o sentință definitivă – pe primarul comunei Bixad, Ioan Tătar, în procesul cu Agenția Națională de Integritate, potrivit informațiilor Satu Mare Just!

Primarul Tătar și-a încercat norocul la Curtea Supremă, încercând să obțină anularea raportului prin care era declarat incompatibil. Doar că nu a reușit, iar acum prefectul județul Satu Mare, Radu Roca, va trebui să îl destituie din funcție.

”Respinge recursul formulat de reclamantul Tătar Ioan împotriva sentinţei nr. 130/CA/2021-P.I. din 25 octombrie 2021 a Curţii de Apel Oradea – Secţia de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă”, este soluția pe scurt a judecătorilor Înaltei Curți, obținută de Satu Mare Just.

Primarul comunei Bixad, Ioan Tătar, a fost găsit incompatibil de către Agenția Națională de Integritate. Concret, Ioan Tătar s-ar afla în conflict de interese administrativ fiindcă: ”în exercitarea mandatelor de primar 2016 – 2020 și 2020 – 2024, a emis dispozițiile de numire, mutare și delegare de atribuții pentru fiica sa, funcționar public în cadrul Primăriei Bixad, care au produs un folos material pentru aceasta în sumă totală de 115.392 lei (…)”.

Într-o altă cauză, în 27 aprilie 2021 primarul comunei Bixad, Ioan Tătar, a fost trimis în judecată pentru că ar fi bătut o angajată, care în calitate de inspector fiscal în cadrul administrației locale a refuzat să șteargă datoriile unei firme. Primarul riscă să își încheie mandatul înainte de termen. Edilul se apără, în schimb, și susține că totul ar fi o înscenare a adversarilor politici.

Concret, prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Negreşti Oaș s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Tătar Ioan, având calitatea de primar al Comunei Bixad, județul Satu Mare, pentru săvărşirea infracțiunilor de ultraj și purtare abuzivă.

Procurorii spun că totul a început după ce la data de 06.12.2019, în jurul orelor 09:00-09:30, persoana vătămată Lucia Poșta, în timp ce îşi desfăşura activitatea în calitate de inspector fiscal în cadrul Primăriei Comunei Bixad, a fost agresată fizic de către primarul Comunei Bixad, Tătar Ioan, care se afla de asemenea în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Motivul: aceasta nu a îndeplinit cerințele edilului privind radierea din evidențele fiscale ale primăriei a accesoriilor aferente debitului cu care figura înscrisă o societate comercială. Persoana vătămată a suferit leziuni fizice traumatice ce au necesitat pentru vindecare 2-3 zile de îngrijiri medicale. În tot acest timp, primarul Tătar loan i-a adresat şi injurii. Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare Judecătoriei Negreşti-Oaş.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*