Cum încearcă să scape de condamnarea pentru crimă un veteran român din Afganistan: „Mă aflam sub influenţa tulburării post-traumatice în urma războiului”

Fostul militar Florin Oprea, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru uciderea iubitei sale, într-un coafor din Titu, a cerut revizuirea sentinței, susținând că suferea de sindromul post-traumatic din cauza războiului din Afganistan.

Printr-o cerere depusă la Tribunalul București, fostul militar Florin Oprea a cerut revizuirea sentinței prin care a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru crima de la coaforul din Titu, comisă în ianuarie 2018. Veteranul, care a luptat în Afganistan, și-a ucis iubita într-un coafor din Titu după ce a urmărit-o mai multe zile.

De altfel, Alexandra Marin îşi anunţase apropiaţii că este hărţuită de concubinul său, subofiţerul MApN, Florin Oprea, motiv pentru care tatăl ei o însoţea la tot pasul. Chiar şi-aşa, spun rudele, Poliţia nu a luat nicio măsură deşi bărbatul nu a fost la prima tentativă de violenţă atât asupra ei cât şi asupra fostei soţii.

În urma procesului, fostul militar a fost condamnat definitiv la 25 de ani de închisoare.

Printr-o cerere depusă la Tribunalul București, Oprea a cerut revizuirea sentinței de condamnare susținând că în anul 2021 a primit titlul onorific de „Veteran din teatrele de operaţii” din Afganistan și beneficiază de Legea 168/2020 pentru recunoașterea meritelor personalului participant la acțiuni militare, misiuni și operații pe teritoriul sau în afara teritoriului statului român și acordarea unor drepturi acestuia, familiei acestuia și urmașilor celui decedat.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*