Cum încearcă ANAF să recupereze peste un miliard de lei de la frații Micula

ANAF a început procedura de executare silită a grupului European Food&Drinks, fondat de frații Micula, pentru recuperarea despăgubirilor în valoare totală de 1,2 miliarde lei, plătite de Statul Român, în baza unei hotărâri a Tribunalului de Arbitraj din Washington.

Potrivit ebihoreanul.ro, procedura declanșată de Fisc a fost suspendată provizoriu de Judecătoria Beiuş, unde milionarii au deschis un proces pentru anularea executării.

Sursa citată arată că ANAF vrea să recupereze de la frații Micula despăgubirile dispuse de Tribunalul de Arbitraj din Washington bazându-se pe o decizie a Curții de Justiţie a UE.

„În vederea punerii în aplicare a Hotărârii Curții de Justiție a Uniunii Europene din data de 25 ianuarie 2022, au fost demarate măsuri de executare silită pentru recuperarea sumelor datorate către bugetul de stat în cazul Micula”, se arată într-o informare succintă transmisă ziarului Bihoreanul de Biroul de presă al Ministerului Finanţelor, la solicitarea ziarului de a explica baza legală a procedurii declanşate.

Documentul confirmă că Ministerul Finanţelor a achitat în total 914.212.282,24 lei către fraţii Micula, sumă care a stins în totalitate „obligaţiile din hotărârea arbitrală din 11 decembrie 2013” (a ICSID).

Sursa: ziare.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*