Contabila care a furat 1,2 milioane de euro, trimisă să facă muncă voluntară

O femeie de profesie contabil în vârstă de 64 de ani a fost condamnată definitiv la închisoare cu suspendare după ce a reușit performanța să delapideze echivalentul în lei al sumei de aproape 1,2 milioane de euro din fondurile unei case de ajutor reciproc.

Întreaga operațiune s-a derulat în orășelul Abrud din Munții Apuseni. Sute de persoane s-au trezit peste noapte că au de plătit rate la o casă de ajutor reciproc (CAR Credit Teiuș) deși nu au contractat niciun credit. Pentru că nu au putut să plătească ratele la creditele luate pe numele lor, multe familii au ajuns în ipostaza de a-și pierde casele.

Vinovată de această situație s-a dovedit a fi contabila Aneta Dinu, director al CAR-ului în perioada 2010 – 2017. Femeia a fost judecată pentru că a contractat în fals credite pe numele a 361 de persoane şi a folosit o parte din bani în interes personal. Uriaşa activitate infracţională a ieşit la iveală în momentul în care mai multe persoane s-au trezit că sunt executate silit pentru că nu ar fi plătit ratele la credite pe care ei nu l-au luat niciodată.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*