Cum demonstrezi că ai trecut pe galben când polițistul spune că a fost roșu. Metoda folosită cu succes de un șofer cu BMW

Un șofer din București, amendat cu 580 de lei și lăsat fără permis, pentru că a trecut pe roșu, a învins Poliția în instanță după ce a spus că a trecut, de fapt, pe galben. Șoferul a obținut câștig de cauză cu ajutorul unui martor care a „semănat” îndoieli în mintea judecătorului.

Printr-un proces deschis la Judecătoria Sectorului 5, un șofer cu BMW lăsat fără permis pentru că a trecut pe roșu a dat în judecată Brigada Rutieră pentru anularea procesului-verbal de contravenție.

În proces, șoferul a arătat că „deşi circula în condiţii legale de circulaţie, respectiv 50km/h, nu a oprit la culoarea galbena a semaforului întrucât a observat faptul că maşina aflată în spatele său, marca Dacia Duster, culoare gri era foarte aproape de autoturismul pe care il conducea, aflându-se astfel in imposibilitatea de a opri în condiţii de siguranţa”.

Varianta șoferului a fost confirmată de pasagerul din dreapta, care a declarat în instanță că „ca mașina în care se afla alături de petent a trecut intersecția pe culoarea galbenă a semaforului, la fel cu mașina din fața lor și cea din spatele lor”. De asemenea, martorul a mai declarat că „autoturismul nu se putea opri în condiții de siguranță la culoarea galbenă a semaforului, întrucât, dacă ar fi frânat ar fi intrat mașina din spate în mașina lor”.

Brigada Rutieră a cerut menținerea procesului-verbal arătând că „simpla negare a petentului, în sensul că fapta reţinută în sarcina sa nu corespunde realităţii, nu îl exonerează de răspundere şi nu înseamnă că nu a săvârşit contravenţia”.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*