Cristi Danileț a inversat sentința care l-a exclus din magistratură. Anunțul făcut de judecător după procesul câștigat la Înalta Curte

Judecătorul clujean Cristi Danileț poate reveni în magistratură, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție i-a dat câștig de cauză luni, 24 aprilie, în al treilea proces în care acesta fusese dat afară din profesie de Consiliul Superior al Magistraturii condus de Lia Savonea.

Trei excluderi din magistratură au fost pronunțate de CSM pe numele judecătorului Cristi Danuleț: una pentru două video-uri postate pe Tik Tok, alte pentru apartenența la două ONG-uri considerate „ organizații politice” și o a treia pentru o eroare materială remediată. În instanță, judecătorul a reușit să le anuleze pe toate.

Ultima decizia în care Înalta Curte i-a dat dreptate judecătorului Cristi Danileț a fost pronunțată luni seară:

  • „Admite recursul declarat de Danileţ Vasilică-Cristi împotriva Hotărârii nr. 11J din 20 iulie 2022, pronunţată de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii în dosarul nr. 4/J/2022.
  • Casează în parte hotărârea atacată. În baza art. 100 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, aplică domnului Danileţ Vasilică-Cristi – judecător în cadrul Tribunalului Cluj, sancţiunea disciplinară constând în „diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 25% pe o perioadă de 6 luni” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t) teza a doua din aceeaşi lege.
  • Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii atacate.
  • Respinge recursul declarat de Danileţ Vasilică-Cristi împotriva încheierilor din 11 mai 2022, 25 mai 2022, 22 iunie 2022 şi 6 iulie 2022, pronunţate de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii în dosarul nr. 4/J/2022.
  • Definitivă. Pronunţată astăzi, 24 aprilie 2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, conform art. 402 din Codul de procedură civilă”, se arată în minuta ICCJ.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*