Cum au ajuns câțiva traficanți de “iarbă” să fie judecați pentru “Trădare prin transmitere de secrete”. Dosar unic în justiția din România

Nouă bărbați și o femeie, toți din Ploiești, consumatori și traficanți de droguri, au ajuns pe lista celor mai periculoși infractori din România, acuzați de trădare prin transmitere de secrete, o infracțiune extrem de gravă contra siguranței statului, pentru care pedeapsa este detențiunea pe viață.

Cei zece ”trădători” de țară au ajuns în această situație cel mai probabil dintr-o eroare, în realitate ei fiind trimiși în judecată pentru tâlhărie calificată, furt și lipsire de libertate în mod ilegal.

La ora actuală, în România, nu există niciun dosar în care vreun inculpat să fie judecat pentru trădare prin transmitere de secrete.

Potrivit Codului Penal, această infracțiune se referă la ”Transmiterea secretelor de stat unei puteri sau organizaţii străine ori agenţilor acestora, precum şi procurarea de documente sau date ce constituie secrete de stat, ori deţinerea de asemenea documente de către acei care nu au calitatea de a le cunoaşte, în scopul transmiterii lor unei puteri sau organizaţii străine ori agenţilor acestora, săvârşite de un cetăţean român sau de o persoană fără cetăţenie domiciliată pe teritoriul statului român, se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi”.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*