Cum a încercat un fost polițist care se dădea procuror să-i stoarcă de bani pe Ioan Niculae și Marin Anton

Un fost polițist escroc a încercat să-i stoarcă de bani pe Ioan Niculae și pe Marin Anton – doi inculpați de calibru – cerându-le sute de mii de euro în schimbul promisiunii că îi va scăpa de dosare penale, deoarece este procuror al Parchetului General și cunoaște „persoane importante” sau băieți „din Servicii”. Falsul procuror Eugen Holban este judecat acum de Tribunalul București.

Așa cum pe lângă spitale și cimitire e plin de florării, tot așa pe lângă tribunale stau indivizi care ar promite orice inculpaților ca să-i „agațe” cu un contract și să-i stoarcă de bani înainte de a intra în „malaxorul justiției”.

Dintre aceștia – avocați din barouri paralele sau juriști cu „facultatea” la Rahova – Eugen Holban este o specie distinctă, care a dus înșelătoria la un alt nivel. Omul, fost polițist, se dădea procuror al Parchetului General și nu pescuia „peștișori” pe lângă instanțe, ci se aventura să le dea plasă „rechinilor”, precum afaceristul Ioan Niculae sau politicianul precum Marin Anton.

Gabriel Cazan, intermediarul lui Eugen Holban, a relatat cum le-a propus amândurora – atât lui Niculae, cât și lui Anton – ca „procurorul Eugen Păun” să-i scape de dosare contra a sute de mii de euro. E drept, că rechinii n-au „mușcat” momeala, iar Eugen Holban e judecat acum pentru trafic de influență.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*