Cum a fost aplicată de către Poliție o amendă dură pentru o faptă inexistentă

O firmă din județul Hunedoara a obținut în instanță anularea unei amenzi aplicate pentru lipsa asigurării RCA. Procesul de la Judecătoria Deva a înregistrat și o situație rară. Poliția a fost de acord cu reclamantul, arătând că este de acord cu anularea sancțiunii.

Mulți dintre șoferii lăsați fără permis sau sancționați de polițiști pentru abateri comise în trafic contestă procesele-verbale în instanță, în speranța că o să îi convingă pe judecători că fapta pentru care polițistul a aplicat sancțiunea nu există. De fiecare dată Poliția se apără arătând că, și în situațiile în care contravenția nu a fost filmată, procesul-verbal se bucură, potrivit normelor CEDO, de prezumția de legalitate.

Altfel spus, un șofer care a fost sancționat de Poliție pentru o abatere comisă în trafic trebuie să demonstreze că nu a comis fapta, prezumându-se din oficiu că polițistul are dreptate.

Un dosar de la Judecătoria Deva arată, însă, o eroare gravă a unui polițist care a aplicat o amendă. Evidența a obligat IPJ Hunedoara să admită în instanță că șoferul reclamant are dreptate și amenda a fost aplicată abuziv.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*