Ministerul Justiţiei a publicat forma actualizată a Legilor Justiţiei

Ministrul Justiţiei a publicat, miercuri, forma actualizată a Legilor Justiţiei, a căror adoptare este asumată în PNRR până în trimestrul II 2023. Ministerul precizează, însă, că aceste legi sunt de o importanţă majoră, sistemul având nevoie de ele mult mai repede. Avizarea proiectelor de către ministere este programată după 1 iulie, iar până atunci se mai pot trimite observaţii şi propuneri, transmite News.ro.

Ministerul Justiţiei anunţă, miercuri, într-un comunicat de presă că au fost publicate pe site-ul instituţiei textele actualizate ale Legilor Justiţiei.

Este vorba despre Proiectul de lege privind statutul magistraţilor, Proiectul de lege privind organizarea judiciară şi Proiectul de lege privind Consiliul Superior al Magistraturii.

”Ministerul Justiţiei a postat astăzi, 22.06.2022, forma lor actualizată cu contribuţii punctuale în urma procesului de dezbatere publică şi a procesului de reflecţie asupra textelor pe parcursul dezbaterii publice. Înainte de a trece la etapa avizărilor, interministeriale şi CSM, Ministerul Justiţiei rămâne deschis analizei oricăror contribuţii sau propuneri de ultimă oră, cu precizarea importantă că nu este vorba de o nouă dezbatere publică propriu – zisă în sensul prevederilor legale care reglementează procedurile de adoptare a actelor normative, dezbaterea publică având loc pe parcursul anilor 2020 – 2021”, se arată în comunicatul de presă.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*