Cum a fost pedepsit muncitorul vinovat de incendiul devastator! A izolat blocul butelie cu gaz și bitum incandescent

Un muncitor necalificat, o butelie de gaz și bitum incandescent au fost ”ingredientele” unui dezastru care s-a produs în urmă cu patru ani la acoperișul unui bloc din orașul Teiuș, județul Alba. Modul în care muncitorul a izolat planșeul clădirii a dus la izbucnirea unui incendiu devastator care a distrus acoperișul și a afectat apartamentele de pe două etaje.

Incidentul a avut loc în 1 iunie 2018. Bărbatul (Mihai C.) a fost angajat pentru a izola planșeul aflat deasupra unui apartament, pentru ca apa pluvială să nu mai intre în locuința de la ultimul etaj.

Fără a avea nicio calificare în sensul efectuării lucrării de hidroizolaţie, muncitorul a urcat pe acoperişul blocului şi a efectuat lucrarea de hidroizolare folosind flacăra de la o butelie cu gaz prevăzută cu arzător, pentru a lichefia bitumul solid folosit la hidroizolare.

Anterior topirii bitumului, a decupat cu un flex bitumul vechi din zona gurii de aerisire a blocului până la placa de beton, după care a acoperit zona decupată cu bitumul topit folosindu-se de butelia cu arzător cu gaz, bitumul fiind îndreptat cu ajutorul unei mistrii. Peste bitum s-a lipit o foaie de catran izolaţie, carton asfaltat, după care părăsit zona acoperişului ducând acasă butelia cu gaz folosită.

”După circa o oră, în jurul orei 16:55, datorită lucrării de hidroizolaţie realizată necorespunzător şi necalificat prin folosirea flăcării deschise de la butelia de gaz şi a bitumului lichid, s-a aprins bitumul şi materialele de plastic şi fibră de sticlă aflate în pod, producându-se incendierea acoperişului şi scurgerea bitumului topit datorită temperaturii provocate de incendiu în locuinţele de la etajul III. Locatarii blocului au ieşit din locuinţe în faţa blocului datorită pericolului creat de incendiul declanşat la acoperişul blocului.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*