Cum a încălcat legea un comisar șef pentru a-și scăpa prietenii de un dosar

Un polițist care a falsificat o declarație a unui subaltern, pentru a scăpa de dosarul penal o familie de afaceriști din Aiud, județul Alba, va fi cercetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Comsiarul șef de poliție a dorit să le facă o favoare cunoștințelor sale și a ajuns să aibă, la rândul său, dosar penal. Inițial, polițistul (Silviu B.) a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu un procuror pentru o pedeapsă de 1 an și 6 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei și obligativitatea de a presta 50 de zile neremunerate în folosul comunității.

Procedura de amânare a aplicării pedepsei i-ar fi permis comisarului-şef să îşi păstreze locul de muncă în sistem, în cadrul IPJ Alba. Magistrații nu au fost, însă, de acord cu modalitatea de executare a pedepsei și au respins, definitiv, acordul de recunoaștere a vinovăției. Dosarul a revenit la Parchetul de pe lângă Tribunalul, care va trebui să completeze urmărirea penală.

Polițistul este acuzat că a falsificat o declaraţie de persoană vătămată într-un dosar pe care îl avea în lucru la Poliţia municipiului Aiud, pe baza căreia, ulterior, cauza a fost clasată de către un procuror. Persoana căreia i-a falsificat declaraţia este tot un poliţist şi era subaltern al comisarului şef, pe un post de agent. Comisarul şef a recunoscut fapta şi a motivat prin faptul că a dorit să scadă numărul de dosare pe care îl avea în lucru. După ce faptele au devenit cunoscute în interiorul sistemului, comisarul şef a fost transferat pe un post de execuţie în cadrul IPJ Alba.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*