Cum a demonstrat o femeie în instanță că a fost amendată ilegal pentru că ar fi sunat fals la 112

O femeie din Alba, amendată de poliție pentru că ar fi sunat nejustificat la 112, a reușit să demonstreze în instanța de judecată că procesul verbal a fost încheiat ilegal și că sesizarea ei a avut la bază fapte reale.

Incidentul a avut loc în 15 noiembrie 2022. Femeia a observat, în cursul mai multor zile, copaci tăiați ilegal, pe marginea drumului, dar și cioatele din pădure. A sunat la poliție unde a sesizat cele întâmplate.

Un echipaj a ajuns la fața locului și a început o anchetă, dar femeia a avut suspiciunea că ”cercetarea la faţa locului s-a realizat într-un mod neprofesionist, părtinitor, fără a se lua toate măsurile care se impun”. În aceste condiții, a sunat la 112 și a relatat ceea ce a constatat.

Un martor a afirmat că parte din cioatele menţionate se aflau în cadrul pădurii aparţinând fondului forestier naţional, pădure însă ocupată şi împrejmuită cu gard. I s-a solicitat petentei să nu intre pe terenul împrejmuit cu gard, unde se aflau acele cioate, fiind avertizată că în caz contrar agenţii vor pleca de la faţa locului. Cu ocazia activităţilor realizate in interiorul gardului s-au descoperit un număr de 4 cioate, iar în exterior restul cioatelor menţionate în declaraţie.

După ce a sunat la 112, polițiștii s-au reîntors la faţa locului, au inventariat arborii întregi depozitaţi la capătul drumului. Ulterior, potrivit unui martor, ”agenţii păreau supăraţi” pentru că ar fi fost forțați să numere lemnele aflate în rampă.

Instanța de fond i-a dat dreptate femeii. ”Doar în urma apelării numărului de urgenţă s-ar fi încheiat activitatea de inventariere a arborilor care erau depozitaţi la marginea drumului, mai exact un număr de 35 de fire, situaţie care confirmă faptul că activitatea iniţială ar fi fost realizată în mod incomplet. Apelarea numărului de urgenţă SNUAU 112 a avut ca şi temei faptul că potrivit perceperii petentei, organele prezente la faţa locului nu ar fi depus toate diligenţele pentru a se respecta normele de aplicare HG 497/2020”, a precizat magistratul care a judecat cauza. Hotărârea poate fi contestată la Tribunalul Alba.

Ziare.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*