Executor, condamnat la 10 ani după ce „a făcut” 1 milion de euro din popriri ilegale. Instanța: „A interpretat contrar oricărei logici textele legale”

Executorul judecătoresc Nicolae Gagiu – purtătorul de robă recidivist care a țepuit creditorii cu peste 1 milion de euro – se judecă la Înalta Curte, după ce Curtea de Apel Craiova l-a condamnat pentru faptele sale la o pedeapsă de 10 ani și 6 luni de pușcărie. Fostul executor judecătoresc s-a folosit de funcția pe care o deținea pentru a obține ilegal aproape 5 milioane de lei, apoi și-a cumpărat case și terenuri pe care le-a pus pe numele rudelor.

Curtea de Apel Craiova i-a contopit pedepsele lui Nicolae Gagiu (63 de ani) cu o condamnare din 2021 pentru infracțiuni similare, așa ajungând fostul executor judecătoresc să execute o pedeapsă cu două cifre:

  • „Constată că infracţiunile deduse judecăţii în prezenta cauză sunt în concurs real cu infracţiunea pentru care inculpatul Gagiu Nicolae a fost condamnat la pedeapsa de 6 ani și 6 luni închisoare prin sentinţa penală nr.175 din data de 22 octombrie 2021 pronunţată de Curtea de Apel Craiova în dosarul 1641/54/2018, sentinţă rămasă definitivă prin decizia nr. 272/A/16 noiembrie 2021 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
  • Aplică inculpatului Gagiu Nicolae pedeapsa cea mai grea de 6 ani și 6 luni la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite (respectiv 4 ani), urmând ca în final inculpatul Gagiu Nicolae să execute pedeapsa principală de 10 ani şi 6 luni închisoare.
  • Admite, în parte, acţiunea civilă formulată de partea civilă Societatea Complexul Energetic Oltenia SA.
  • Obligă inculpatul Gagiu Nicolae la plata către partea civilă a sumei 1.478.280 de lei.
  • Menţine ca fiind legală şi temeinică măsura asigurătorie a sechestrului asigurator dispusă cu privire la inculpatul Gagiu Nicolae prin ordonanţa nr. 183/P/2018 din data din 19.03.2021, constând în indisponibilizarea, bunurile imobile ale inculpatului Gagiu Nicolae, respectiv un teren intravilan în suprafață de 2.313 mp, plus construcții, situat în loc. Stănești, județul Gorj, identificat cu nr. cadastral CAD 84, carte funciară nr. 35122, precum și pe toate celelalte bunuri mobile (inclusiv sume de bani) sau imobile, prezente și viitoare, până la concurenţa sumelor de: 1.478.280 lei, paguba a infracțiunii (…) la care se adaugă sumele ce vor fi stabilite ca obligații accesorii şi cheltuieli judiciare”, se arată în minuta Curții de Apel Craiova.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*