Scuza găsită de un judecător șoferilor care parchează ilegal: „Efectiv nu au unde să își lase mașinile”

Un șofer din București, amendat cu 290 de lei pentru că a parcat pe trotuar, a dat în judecată Brigada Rutieră cerând anularea sancțiunii. Judecătorul a transformat amenda în avertisment arătând că șoferii din Capitală sunt în situația de a nu avea unde să își parcheze mașinile din cauza lipsei locurilor de parcare.

Printr-un proces deschis la Judecătoria Sectorului 4, un șofer din Capitală a dat în judecată Brigada Rutieră cerând anularea unui proces-verbal de contravenție prin care a fost sancționat cu 290 de lei pentru că a parcat ilegal în apropierea casei.

În procesul de la Judecătoria Sectorului 4, șoferul a arătat că în dimineața zilei de 24 noiembrie 2022, în jurul orei 8.00, a parcat „în aproprierea porţii de intrare în curtea imobilului său urmând să o ducă pe mama sa, care are handicap grav cu asistent personal permanent şi nerevizuibil, în vederea deplasării la un centru de recuperare medicală, mama sa locuind la aceeași adresă”.

În cererea de chemare în judecată, șoferul a mai arătat că „din cauza handicapului locomotor, mama sa se deplasează greu şi încet, acesta fiind motivul pentru care a durat mai mult până a ajuns la mașină, fiind nevoit să o însoțească”. Când a ajuns la mașină, bărbatul a găsit înștiințarea prin care i se aducea la cunoștință că este amendat pentru că a parcat ilegal.

Șoferul a mai arătat că „de regulă parchează pe străzile adiacente imobilului, zona fiind una aglomerată şi că a solicitat în repetate rânduri să i se aloce un loc de parcare pentru persoane cu dizabilităţi, răspuns primit fiind acela că lăţimea străzii nu permite crearea unui loc de parcare”.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*