Coronavirusul a amânat din nou procesul Elenei Udrea: Dosarul Hidroelectrica, blocat în arhiva Înaltei Curți

Elena Udrea va fi audiată pe data de 6 septembrie în Dosarul Hidroelectrica – în care este judecată pe fond după ce ar fi primit 3 milioane de euro de la afaceristul Bogdan Buzăianu – după ce joi, 21 iulie, n-a avut cine să transmită dosarul de fond de la Înalta Curte la Curtea de Apel, toți grefierii din arhivă fiind bolnavi de COVID-19.

Deși Elena Udrea s-a hotărât să dea declarații în fața instanței și a fost prezentă prin videoconferință la termenul de joi, în direct de la Penitenciarul Târgșor, magistratul a constatat că n-are în față Dosarul Hidroelectrica.

Asta pentru că avocații fostei șefe PDL București au contestat pe rolul Înaltei Curți decizia magistratului fondului de respingere a cererii de sesizare a Curții Constituționale cu o excepție de neconstituționalitate care viza, în esență, un posibil conflict între tratatele internaționale în care România e parte și Constituție.

Sesizarea a fost respinsă, iar avocații au contestat decizia la ICCJ, unde dosarul a primit termen 22 septembrie. Așa se face că la termenul de joi volumele lipseau de pe masa judecătorului din Dosarul Hidroelectrica.

După strigarea cauzei, grefierul a anunțat că au fost făcute demersuri la ICCJ pentru ca dosarul să fie restituit pentru judecarea fondului, dar nu a avut cine să îl trimită.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*