Elena Udrea și patronii din presă. Instanța pronunță astăzi decizia pe fond în Dosarul Hidroelectrica

Elena Udrea (fostă șefă a Ministerului Turismului) și Dan Andronic (patronul EVZ) află joi, 12 ianuarie, decizia pe fond în Dosarul Hidroelectrica, în care prima este acuzată de trafic de influență și spălare de bani, iar al doilea de mărturie mincinoasă. Cea mai „grea” probă din dosar este mărturia afaceristului Bogdan Buzăianu, care a recunoscut că în 2010-2011 i-a dat bani lui Radu Budeanu (patronul Gândul) pentru a-i duce la sediul PDL pentru Elena Udrea. „Mă duc să duc mortu’”, spunea Budeanu.

Elena Udrea a cerut, pe 12 decembrie 2022, la ultimul termen al Dosarului Hidroelectrica, constatarea intervenției prescripţiei și încetarea procesului penal, în timp ce procurorii DNA au solicitat instanței condamnarea fostei șefe a Ministerului Turismului la pedeapsa maximă pentru trafic de influență și spălare de bani.

Judecătoarea Corina Ciobanu de la Curtea de Apel București, magistratul care judecă pe fond Dosarul Hidroelectrica, a amânat pronunțarea pe data de 12 ianuarie 2023.

Ziare.com prezintă „radiografia” dosarului Hidroelectrica și principalele probe care au fost administrate în ultimul an.

La ultimul termen de judecată, Elena Udrea a apărut în fața instanței prin videoconferință, de la Penitenciarul de Femei Târgșor, acolo unde execută pedeapsa de 6 ani din Dosarul Gala Bute.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*