Ce trebuie să faci dacă ai fost implicat într-o tamponare. Un român a rămas fără permis pentru un incident care nu a avut loc

Un șofer din județul Cluj, amendat și lăsat fără permis pentru că a provocat o tamponare și nu s-a prezentat la Poliție în termen de 24 de ore de la producerea evenimentului, a scăpat de sancțiune după ce judecătorul a stabilit că evenimentul nu a avut loc. Sentința nu este definitivă.

Printr-un proces deschis la Judecătoria Cluj-Napoca, un șofer amendat și lăsat fără permis pentru că a fost implicat într-o tamponare și nu s-a prezentat la Poliție în termenul de 24 de ore prevăzute de lege a cerut anularea sancțiunii, susținând că accidentul nu a avut loc.

Concret, șoferul a fost sancționat pentru că „la efectuarea manevrei de mers înapoi nu s-a asigurat corespunzător si a intrat în coliziune cu un autoturism care se afla în staționare în spatele său”. „De asemenea, petentul nu s-a prezentat la organele de poliție în termen de 24 de ore pentru a solicita documentele de constatare și nu a avut asupra sa permisul de conducere”, a mai reținut polițistul.

În proces, atât proprietarul mașinii despre care Poliția a spus că a fost lovită, cât și IPJ Cluj au cerut menținerea sancțiunii. Judecătorul a decis, însă, anularea procesului-verbal de contravenție, motivând că incidentul nu a avut loc.

„Analizând temeinicia procesului-verbal, instanța constată, pe baza probelor administrate, că nu se pot reține în sarcina petentului săvârșirea contravențiilor pentru care a fost sancționat. Astfel, din analiza fotografiilor depuse la dosar, a declarațiilor conducătorilor auto (petentul și intervenientul forțat) și a declarațiilor martorilor, instanța consideră că nu a avut loc nici un accident rutier, nicio coliziune între autovehiculul condus de către petent și autovehiculul condus de către intervenientul forțat. (…) Avariile produse la autovehiculul intervenientului forțat provin probabil dintr-un alt eveniment rutier”, se arată în sentința Judecătoriei Cluj-Napoca.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*