Copil de 8 ani, mort la 24 de ore de la internare. Pedepsele primite de cei doi medici găsiți vinovați. Cât timp nu mai pot profesa în sistemul public

Doi medici de la Spitalul Curtea de Argeș au fost condamnați definitiv la închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, de magistrații de la Curtea de Apel Pitești, după ce un copil de numai opt ani a murit la mai puțin de 24 ore de la internare în urma unei infecții puternice la plămâni și la inimă.

Micuțul s-a simțit rău într-o vineri seara și a fost adus la unitatea spitalicească din Curtea de Argeș, unde a fost preluat de medicul pediatru Sanda Cernat. După câteva investigații medicale, doctorul a pus rapid diagnosticul: enterocolită. A doua zi, copilul a intrat în îngrijirea medicului Tomiță Perju, dar starea sa se agrava pe fiecare minut care trecea. Spre parcursul serii, băiețelul de opt ani s-a stins din viață.

Cei doi medici au fost acuzați de către organele de cercetare că nu au aplicat protocolul și nu au efectuat investigațiile medicale obligatorii: „Nu au acordat dispozițiile legale care reglementează activitatea de pediatrie și protocolul existent la nivelul spitalului astfel încât au acordat asistență medicală în mod necorespunzător minorului, în vârstă de 8 ani. Nu au efectuat investigații paraclinice obligatorii, iar în lipsa acestor investigații paraclinice investigațiile clinice efectuate au fost insuficiente pentru diagnosticarea corectă a pacientului, provocând astfel din culpă decesul minorului”.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*