Ce pățești dacă refuzi să te prezinți la Poliție când ești chemat ca martor. Cazul femeii care i-a ignorat pe polițiști, convinsă că i se face o farsă

O femeie din București s-a judecat cu Poliția Capitalei după ce a fost amendată cu 1.000 de lei pentru că, fiind sunată seara la ora 20.00 să se prezinte a doua zi la Poliție ca martor, a refuzat crezând că este o farsă. Judecătorul a transformat amenda în avertisment.

Printr-un proces deschis la Judecătoria Sectorului 6, o femeie din București a dat în judecată Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Sectorului 6 pentru că a refuzat să se prezinte ca martor atunci când a fost sunată și chemată să dea declarație ca martor într-un dosar penal.

În procesul de la Judecătoria Sectorului 6, femeia a arătat că „la data de 08.03.2023, ora 20:20, a fost sunată pe telefonul mobil de o persoană care s-a prezentat ca fiind poliţist şi care a anunţat-o ca a doua zi, 09.03.2023, ora 14:00, să fie prezentă la Poliție pentru a fi audiată ca martor într-un proces penal”. Femeia susține că i-a solicitat polițistului explicații referitoare la dosar „şi i-a adus la cunoştinţă că nu este din Bucureşti, iar a doua zi este la serviciu şi nu poate veni”.

Reclamanta a mai arătat în instanță că „în urma discuţiilor cu soţul său, a avut convingerea că este o farsă, având în vedere ora târzie şi că nu ştia cine este la celălalt capăt al convorbirii”.

Femeia spune că a doua zi, la ora la care trebuia să fie la Poliție, a fost sunată de acelaşi număr de telefon, dar nu a răspuns, considerând că este o farsă. Totuși, peste aproximativ o oră „pentru a se revanșa” față de cel care „i-a făcut farsa”, a sunat persoana care a apelat-o, spunând că a ajuns în București, deși se afla la serviciu.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*