Ce faci când primești 5.000 de euro din greșeală din partea casierului de la bancă. Cu puțin noroc poți scăpa și de condamnarea penală

Un bărbat din Sibiu care a primit din greșeală suma de 5.000 de euro din partea unei casiere a unei bănci nu a recunoscut fapta și nici nu a vrut să returneze banii unității bancare.

Autorul faptei infracționale (Nicolae T.) a scăpat de răspunderea penală din cauza prescrierii faptei, dar a fost obligat să returneze banii către bancă pentru infracțiunea de însușire a bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor.

Întâmplarea a avut loc în 20 ianuarie 2020, iar hotărârea definitivă a fost pronunțată în 22 iunie 2023. Potrivit dosarului, în data menționată, bărbatul s-a prezentat la unitatea bancară din Sibiu și a cerut o operaţiune de schimb de cupiură. Iniţial, a solicitat schimbarea sumei de 5.000 de euro, acesta prezentând funcţionarului din cadrul băncii, 100 de bancnote de 50 de euro. În timp ce angajata băncii sorta bancnotele primite, bărbatul i-a cerut să îi mai schimbe încă o sumă de 1.000 de euro, remiţându-i încă 10 bancnote de 100 de euro.

Angajata băncii, fiind derutată de cea de a doua solicitare venită din partea acestuia şi având deja pregătite bancnotele de 500 de euro pentru schimbarea sumei precizate iniţial de inculpat, respectiv 5.000 de euro, dintr-o eroare, a scos din sertar 10 bancnote de 500 euro, în loc de două bancnote.

Astfel, în urma erorii în care s-a aflat funcţionarul băncii, i-a fost remisă bărbatului suma de 11.000 de euro, formată din 22 de bancnote de 500 euro, în loc de suma de 6.000 de euro. Cu toate că acesta a numărat suma primită în faţa funcţionarului, acesta nu a sesizat că ar fi primit o sumă mai mare de bani. La terminarea programului de lucru în ziua respectivă, casiera a constatat minusul în gestiune, respectiv lipsa a zece bancnote de 500 de euro (5.000 de euro).

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*