„Cârtița” din DNA i-a înmuiat pe judecători la proces. Eduard Moise le servea inculpaților informații direct din birourile anchetatorilor

Fostul polițist judiciar care livra informații din DNA unui grup de interese din Sectorul 4 al Capitalei a scăpat joi, 29 decembrie, de controlul judiciar din dosarul în care este acuzat de divulgare de informații, luare de mită și favorizarea făptuitorului. Dacă Marius Eduard Moise îi va convinge și pe judecătorii de la Curtea de Apel București, atunci el va fi judecat în stare de libertate.

Marius Eduard Moise – fost comisar şef în cadrul IGPR – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, la data faptelor ofiţer de poliţie judiciară din DNA – este judecat pentru că i-ar fi ajutat cu informații „din interior” pe afaceristul Dan Cornel Totolici și pe Marian Goleac, fost șef al ADP Sector 4 și „om de bază” al edilului Daniel Băluță.

Totolici și Goleac l-au „turnat” la rândul lor pe Marius Eduard Moise și au recunoscut că el este cel care le livra informații din DNA.

Esența acestui dosar nu sunt neapărat foloasele materiale pe care Moise le-ar fi obținut sau nu de la cei doi, ci mai degrabă ușurința prin care persoanele vizate de dosare penale obțin informații din anchete, cu complicitatea celor care lucrează în jurul procurorilor.

Avocatul lui Marius Eduard Moise a reușit, pe final de an, să-i convingă pe judecători să-i revoce clientului său măsura controlului judiciar.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*