Care-i „prețul” pentru o groapă de gunoi? Afacerist cu legături la Mediu, trimis ani buni după gratii

Nelu Iordache – condamnat definitiv la 11 ani și 9 luni de închisoare pentru fraude cu fonduri europene în dosarul autostrăzii Nădlac-Arad – i-a asigurat numirea în funcție a Genicăi Bădănoiu în funcția de director executive al Agenției de Mediu Ilfov în schimbul emiterii unei autorizații de mediu pentru o groapă de gunoi în localitatea Tunari.

Genica Bădănoiu s-a prezentat vineri, 2 septembrie, la Curtea de Apel București, unde urma să se discute contestația ei și a lui Nelu Iordache împotriva deciziei instanței de fond. Pe data de 12 aprilie 2022, Tribunalul București a încheiat dezbaterile în faza de cameră preliminară în acest ultim dosar al lui Nelu Iordache și a validat rechizitoriul procurorilor.

Asta înseamnă că Nelu Iordache poate fi judecat pe fond pentru trafic de influență, iar Genica Bădănoiu pentru cumpărare de influență.

Numai că vineri avocatul lui Nelu Iordache a depus o cerere de amânare, arătând că nu se poate prezenta pentru „motive obiective”. Omul de afaceri a formulat o cerere de judecare în lipsă. Astfel, în fața instanței s-a prezentat doar Genica Bădănoiu și avocatul ei. Instanța a acordat un nou termen, din cauza lipsei de apărare pentru Nelu Iordache.

Acesta este cel mai nou dosar deschis pe numele omului de afaceri, pentru care Nelu Iordache a fost „umflat” pe aeroport înainte de condamnare, în iulie 2021. Pe data de 8 septembrie a anului trecut, Curtea de Apel București l-a condamnat pe Nelu Iordache la 11 ani și 9 luni de închisoare în dosarul autostrăzii Nădlac – Arad.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*