„Maestru de ceremonii” la pomenile electorale ale PDL cere revizuirea condamnării de 8 ani. Fugarul Marian Zlotea spune că martorii au mințit

Fugarul Marian Zlotea – „maestrul de ceremonii” la petrecerile și pomenile electorale ale PDL – cere pe rolul Curții de Apel București revizuirea hotărârii de condamnare la pedeapsa de 8 ani și 6 luni de închisoare pentru luare de mită. Din actele dosarului rezultă că fostul europarlamentar este în arest la domiciliu în Bologna, Italia.

Autoritățile italiene au refuzat predarea lui Marian Zlotea deoarece în penitenciarele din România camerele de detenție sunt prea strâmte pentru ca fostul șef al Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) să își poată ispăși pedeapsa în condiții decente.

„Revizuentul (Zlotea Marian – n.r.) a fost condamnat la pedeapsa principală rezultantă de 8 ani închisoare, sporită la 8 ani şi 6 luni închisoare (…) pentru săvârşirea mai multor infracţiuni (trafic de influenţă în formă continuată, luare de mită -cazul Selgros, instigare la luare de mită în formă continuată și constituire a unui grup infracţional organizat), fiind emis M.E.P.Î. nr. 6389/13.01.2021 de Tribunalul București, nepus în executare deoarece Curtea de Apel Bologna a refuzat predarea condamnatului către România, în baza M.E.A. nr. 1/14.01.2021, pe motiv că Administrația Penitenciarelor din România nu garantează condiții de încarcerare adecvate pentru a asigura că deținutul nu este supus la tratamente inumane și degradante datorită spațiului individual disponibil”, se arată în documentele de la dosar.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*