Bulgarii dezbat, astăzi, dacă ne-o dau înapoi sau nu pe Elena Udrea

Elena Udrea își pune toate speranțele că va obține pentru a doua oară, săptămâna viitoare, suspendarea deciziei de condamnare din Dosarul „Gala Bute”, în timp ce așteaptă ca instanța de la Sofia, Bulgaria, să ia în discuție marți, 10 mai, un nou termen în cadrul procesului de extrădare.

O instanță de la Sofia judecă, astăzi, contestația formulată de Elena Udrea împotriva deciziei din 19 aprilie a judecătorilor de la Blagoevgrad, care au hotărât s-o extrădeze pe fugară în România.

Decizia Curții de Apel de la Sofia va fi definitivă, iar dacă magistrații bulgari vor decide extrădarea, Elena Udrea va ajunge în România pentru a executa pedeapsa de 6 ani de închisoare din Dosarul „Gala Bute”.

Pentru Elena Udrea nu va fi sfârșitul problemelor penale, deoarece mai are pe rol două dosare: Dosarul Hidroelectrica (pe fond la Curtea de Apel București) și Dosarul campaniei din 2009 (în apel la Înalta Curte, după o condamnare de 8 ani pe fond la CAB).

Un judecător de la Curtea de Apel București a arătat, luni, că autoritățile din România nu cunosc nici în prezent cu exactitate locul unde se află în detenție Elena Udrea în Bulgaria, dovadă că nu știu unde să o citeze pentru a fi audiată în calitate de inculpat în Dosarul Hidroelectrica.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*