Bordel cu minore într-un oraș din Munții Apuseni. Instanța respinge rechizitoriul. Un fost polițist ar fi fost interceptat nelegal

Rechizitoriul întocmit de procurori DIICOT Alba Iulia în dosarul bordelului cu minore din orașul Abrud, județul Alba, a fost respins la prima analiză în instanța de judecată. Magistratul de la Tribunalul Alba a admis o excepție ridicată de fost polițist, judecat pentru act sexual cu un minor.

În dosar au fost trimise în judecată șase persoane, printre care cel care administra așa-zisul bordel, dar și un fost primar, respectiv fostul polițist din Abrud. Instanța a admis o excepție a fostului polițist și a constatat „nulitatea relativă” a unui proces verbal întocmit de procuror în 19 ianuarie 2023, care redă interceptări realizate de anchetatori.

„Exclude din materialul probator al dosarului procesului verbal din data de 19.01.2023 întocmit de organul de cercetare penală. (…) dispune îndepărtarea fizică de la dosarul cauzei a acestui mijloc de probă precum și eliminarea redării conținutului acestui proces – verbal din cuprinsul rechizitoriului emis la 30.01.2023”, se precizează în încheierea magistratului.

Instanța a mai dispus comunicarea încheierii procurorului din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia, ”pentru ca în 5 zile de la comunicare să precizeze judecătorului de cameră preliminară dacă menține dispoziția de trimitere în judecată, ori solicită restituirea cauzei”. Încheierea nu este, însă, definitivă, procurorul având posibilitatea să formuleze contestație.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*