Politicianul român care și-a ucis iubita cu sânge rece vrea în libertate. A făcut scandal în sala de judecată și a fost evacuat

Un fost politician PDL, fost șef al APIA Hunedoara, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru omor calificat, vrea să fie eliberat condiționat.

Marian Mihalache și-a ucis iubita în Irlanda, în 2010. A fost condamnat la închisoare pe viață, pedeapsă care a fost comutată, în România, la 25 de ani după gratii. A început executarea pedepsei în 28 ianuarie 2010, executând până în prezent 13 ani.

Bărbatul are în prezent 61 de ani și ar îndeplini condiția privind fracția de pedeapsă executată. S-a aflat la a doua analiză în ceea ce privește cererea de liberare și se află în executarea pedepsei în regim de maximă siguranță.

”Instanța constată că deținutul se află la a 2-a analiză din perspectiva liberării condiționate și este încarcerat din data de 28.01.2010, pentru comiterea unei infracțiuni de omor calificat. De asemenea, instanța constată că acesta a comis 27 de abateri disciplinare și nu a fost recompensat. Mai departe, instanța reține că persoana condamnată a refuzat participarea la mai multe programe educative.

În aceste coordonate, luând în considerare natura infracțiunii săvârșite, comportamentul manifestat în perioada detenției, total incompatibil cu normele carcerale, perioada rămasă de executat, precum și riscurile evidențiate de către evaluarea psihologică, instanţa constată că petentul nu a dat dovezi temeinice de îndreptare şi nu a demonstrat că, la acest moment, liberarea condiţionată reprezintă o măsură care să contribuie la reintegrarea sa socială”, a hotărât Judecătoria Aiud, care i-a respins, în 26 aprilie 2023, cererea de liberare condiționată. Instanța a stabilit că o nouă cerere/propunere poate fi formulată doar după data de 24 aprilie 2024.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*