Arabii care au vândut în pandemie spirt contrafăcut au colorat alcoolul metilic cu vopsea de ouă. 17 oameni au murit după ce au băut otrava

Ahmmed Fuad, Dawoud Zuhair Abdel Nabi Ali, Sawoud Abdoul Satar, cei trei arabi acuzați că au vândut la începutul pandemiei spirt medicinal contrafăcut, sunt judecați pentru omor calificat și riscă închisoare pe viață, dacă vor fi găsiți vinovați.

17 oameni din județul Iași au murit unul după altul, pentru că au băut spirt medicinal ”otrăvit” de cei trei arabi. În realitate oamenii au băut alcool metilic colorat cu vopsea de ouă, doza letală pentru om fiind de 30 de ml

Metanolul este un toxic de tip narcotic, cu acţiune specifică asupra retinei şi a nervului optic, spun medicii, iar doza toxică este de doar 15 ml, cantitate suficient de mare pentru a produce orbirea ireversibilă. Doza letală este de 30-100 ml.

Ahmmed Fuad, Dawoud Zuhair Abdel Nabi Ali, Sawoud Abdoul Satar au fost trimiși în judecată pe 23 octombrie 2020, dosarul aflându-se pe rolul Tribunalului Iași, instanță care a și rămas în pronunțare, urmând să dea sentința în data de 13 aprilie 2023.

Înainte de a se pronunța în dosar, judecătorii ieșeni trebuie să decidă dacă vor accepta schimbarea încadrării juridice din omor calificat, faptă pentru care pedeapsa maximă este de închisoare pe viață, în ucidere din culpă, pedepsită mult mai puțin.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*