Dosarul Microsoft 3, pe cale să se închidă la finalul lunii mai. Inculpat: „Pe la 5 dimineața am luat decizia de a cere prescripția, iar nevinovăția o voi găsi în fața lui Dumnezeu!”

Sigurul inculpat din Dosarul Microsoft care declara că nu vrea să i se aplice deciziile CCR și ICCJ pe tema prescripţiei, ci să își dovedească nevinovăția s-a răzgândit la ultimul termen de judecată. Călin Tatomir, la care se uitau lung Gabriel Sandu, Claudiu Florică și Dinu Pescariu atunci când a spus că vrea continuarea procesului penal, le-a solicitat judecătorilor de la Înalta Curte să constate că faptele s-au prescris, iar nevinovăția o va găsi „la Dumnezeu”.

Fostul ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu, afaceriștii Claudiu Florică și Dinu Pescariu, precum și fostul director Microsoft România, Călin Tatomir au fost întrebați pe rând marți, 11 aprilie, la ultimul termen de judecată pe fond din Dosarul Microsoft dacă invocă prescripția faptelor sau dacă vor să se judece în continuare.

Este vorba despre Dosar Microsoft 3, în care Gabriel Sandu este vizat pentru abuz în serviciu și spălare de bani, legat de prelungirea contractelor pentru licențele de software. O pronunțare este așteptată în această cauză pe finalul lunii mai.

În primul dosar, Microsoft 1, Gabriel Sandu (foto stânga) a fost condamnat la 3 ani de pușcărie alături de Dorin Cocoș, Nicolae Dumitru „Niro” și Gheorghe Ștefan „Pinalti”. În acest dosar denunțători erau Claudiu Florică și Dinu Pescariu, trimiși ulterior în judecată pentru spălare de bani în Microsoft 3.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*