APIA: fermierii care și-au aprins terenurile sau care nu pot să arate că altcineva le-a aprins terenurile nu mai primesc subvenții

Ministrul Agriculturii, Adrian-Ionuţ Chesnoiu, a declarat vineri, la Bistriţa, că proprietarii de suprafeţe agricole care apelează la metoda incendierii pentru a-şi curăţa terenurile vor pierde subvenţiile agricole, iar sancţiunile acordate vor fi înăsprite.

Cei care se va dovedi că şi-au incendiat miriştile în mod intenţionat îşi vor pierde subvenţia pentru anul de cerere respectiv, iar acum lucrez împreună cu domnul ministru Tanczos Barna la modificarea legislaţiei, în sensul înăspririi sancţiunilor care se acordă, pentru că până acum era de ajuns să dea o declaraţie fermierul că a găsit suprafaţa de teren pe care o declară la APIA incendiată şi să facă dovada că a depus o plângere către organele de poliţie în acest sens, pentru a fi identificat făptuitorul. Cred că, dacă ai în proprietate o suprafaţă de teren pe care vrei să o lucrezi şi vrei să beneficiezi de fonduri europene, trebuie să şi păzeşti această suprafaţă de teren şi daţi-mi voie să nu cred că există situaţia în care altcineva vine să incendieze în mod răuvoitor suprafaţa de teren a altei persoane”, a declarat ministrul Agriculturii.

La rândul ei, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a postat pe pagina de Facebook că cei care și-au incendiat miriștea nu vor mai primi subvenție APIA! Cei cărora le-au ars terenurile dar se consideră nevinovați au la sipoziție 10 zile să dovedească la APIA că au depus o sesizare scrisă la Poliție sau la Pompieri! Dacă nu depun plângere nu mai primesc subvențiile!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*