Profesoară de matematică, bună de plată! Ce a decis instanța

O profesoară de matematică de la Colegiul Național Bilingv din București a fost obligată să îi achite unui coleg, profesor de istorie, daune morale de 6.000 de lei pentru că l-a numit „tatăl infractorilor”, după ce bărbatul a fost percheziționat din greșeală de Poliție. Sentința nu este definitivă.

Februarie 2018. În timp ce se află la cursuri, un profesor de istorie de la Colegiul Național Bilingv din București este sunat de prietena sa, care îl anunță că mascații au dat buzna în apartamentul său. Ajuns acasă, bărbatul avea să constate că „mascații” au greșit adresa, polițiștii căutând, de fapt, pe altcineva.

Incidentul a fost însă suficient pentru ca o colegă de serviciu a bărbatului, profesoară de matematică, să scrie pe Facebook: „Mascaţii, căutând un infractor. au dat peste tatăl lor. Bieţii prahoveni nu ştiu ce-i aşteaptă. Să cauţi un amărât de traficant şi să nimereşti în cuibul Satanei…”.

Profesorul de istorie a dat-o în judecată pe colega sa, susținând că „pârâta profesoară îl batjocoreşte şi umileşte în public creându-i o puternică suferinţă morală, numindu-l între elevi, părinţi, profesori: „tatăl infractorilor”, „Diavolul”, etc., iar casa sa, „cuibul Satanei” ceea ce denotă evident încălcarea dreptului la demnitate, onoare, viaţă particulară respectiv dreptul la propria imagine”.

Continuare AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*