Angajaţi BRD, acuzați că au furat banii de pensii. Peste 23 de milioane de lei au dispărut

Zeci de percheziții au avut loc, joi, în Bucureşti şi în 12 judeţe din țară, într-un dosar de delapidare, în care mai mulți angajaţi ai unei bănci şi-ar fi însuşit peste 23 de milioane de lei din conturile unui fond privat de pensii.

Directoarea de la fondul de pensii al BRD şi încă 13 complici, unii dintre ei cu funcții de răspundere, sunt acuzaţi că au furat aproape 5 milioane de euro din conturile care administrează pensiile private. Este vorba despre pilonul doi. 80 de persoane au fost aduse la audieri de politiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.

Potrivit unor surse, printre persoanele vizate de anchetă se numără și directorul general.

„Astăzi, 30 iunie 2022, polițiștii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 1, cu sprijinul Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pune în aplicare 48 de mandate de percheziție domiciliară, 80 de mandate de aducere și 32 de ordonanțe de ridicare înscrisuri la adrese din București și județele Ilfov, Teleorman, Constanța, Tulcea, Olt, Prahova, Dâmbovița, Sibiu, Brașov, Vâlcea, Vrancea și Gorj, într-o cauză penală privind săvârşirea infracțiunii de delapidare”, transmite poliția într-un comunicat de presă.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*