Un executor judecătoresc e acuzat că a furat banii din 152 de dosare

DNA Piteşti a trimis în judecată un executor judecătoresc, sub acuzația că şi-a însuşit banii din 152 de dosare de executare. Este vorba despre 1,33 milioane de lei, prejudiciu în dauna mai multor creditori.

Marius Damaschin, la data presupuselor fapte executor judecătoresc, e acuzat de 152 de acte de abuz în serviciu.

„În calitate de executor judecătoresc, în perioada 01 februarie 2015-10 octombrie 2019, prin actele întocmite cu încălcarea prevederilor legale, în contextul desfăşurării procedurii de executare silită în 152 de dosare de executare, ar fi cauzat un prejudiciu în valoare 1.332.818 lei în dauna mai multor creditori, care aveau de recuperat banii respectivi. Concret, deşi a încasat cu titlu de debite recuperate suma totală de 1.332.818 lei consemnată la dispoziţia sa şi care era cuvenită creditorilor cu titlu de debite recuperate, inculpatul nu ar virat banii proveniţi din executarea silită către mandatarul creditorilor, folosind banii în interes personal”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii au pus sechestru pe imobile şi terenuri deţinute de Damaschin. El a mai fost trimis în judecată pentru infracțiuni similare.

Dosarul va fi judecat la Curtea de Apel Piteşti, scriu cei de la b1tv.ro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*