Un bărbat care tăia un proiectil de război cu flexul a murit în chinuri groaznice. Ancheta penală trenează de aproape 3 ani

Autoritățile judiciare nu au reușit de aproape 3 ani să lămurească condițiile și să găsească vinovații pentru un accident mortal ce a avut loc în incinta unei firme din Alba.

Explozia unei bombe de război, dată la fier vechi de către o unitate militară, a dus la decesul unui bărbat.

Acesta tăia cu flexul un proiectil în care au rămas urme de explozibil a murit pe loc sfârtecat în urma suflului exploziei. Accidentul a avut loc pe data de 28 ianuarie 2020, în incinta punctului de lucru din localitatea Pianu de Jos al unei firme care desfăşoară activităţi de colectare a fierului vechi.

Ancheta penală a trenat, dosarul fiind plimbat pe la trei structuri de parchet: Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara, Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba și, din iunie 2022, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

În prezent, dosarul este în lucru la polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Alba. Procurorii care au cercetat cauza până aucm au întocmit un cerc de trei suspecți: doua persoane și o firmă. Se fac cercetări pentru infracţiunea de nerespectare a materiilor explozive și ucidere din culpă.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*