Cea mai „titrată” deținută din România, veste proastă de la judecători. Elena Udrea este la un pas, totuși, să scape de acuzațiile de mită

Elena Udrea rămâne cu sechestrul pe avere instituit în Dosarul Campaniei din 2009 – până la concursul sumei de 1,6 milioane de lei – după ce Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins fostei șefe a Dezvoltării și Turismului contestația împotriva măsurilor asiguratorii.

Fosta șefă a PDL București mai are pe rol o contestație la executare cu termen pe 13 martie, cu o zi înainte de soluționarea definitivă a Dosarului campaniei din 2009 și cu două zile înainte de decizia pe fond în Dosarul Hidroelectrica.

Elena Udrea voia să scape de sechestrul pe avere înainte ca magistrații de la Înalta Curte să pronunțe decizia definitivă în Dosarul Campaniei din 2009, unde se pune problema intervenției prescripției faptelor. Deși sunt șanse mari ca fosta șefă a PDL București să obțină încetarea procesului penal după ce a primit pe fond pedeapsa de 8 ani în acest dosar, problema prejudiciului rămâne deschisă și se va tranșa în civil.

În acest dosar instanța de fond a dispus, în cazul Elenei Udrea, pe lângă condamnarea de 8 ani de închisoare, și „confiscarea sumelor de 691.029 lei şi 918.864 lei ce au făcut obiectul luării de mită”, potrivit hotărârii din data de 02.03.2021.

„Menţine măsura asiguratorie instituită asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în proprietatea inculpatei Udrea Elena Gabriela, măsura dispusă prin ordonanţa nr.121/P/2015 din 16.03.2017 a DNA”, se mai arată în respectiva decizie.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*