Adina Florea de la Secția Specială a fost admisă la concursul pentru un post de inspector la Inspecția Judiciară. Cine a mai fost admis

Procuroarea Adina Florea de la Secția Specială a fost admisă la concursul pentru un post la inspector la Inspecția Judiciară, potrivit portalului instituției. Alți candidați admiși sunt alte nume controversate precum Robert Fleckhammer sau Nicu Marius Vasile. Inspecția Judiciară a scos la concurs 12 posturi de execuție: 4 posturi de inspector judiciar la Direcția de Inspecție pentru judecători și 8 pentru Direcția de Inspecție pentru procurori, potrivit g4media.

Adina Florea este procuroarea de la Secția Specială care instrumentează dosarele fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, actuală șefă a Parchetului European (EPPO). Deși Înalta Curte a obligat-o pe Adina Florea să soluționeze dosarul extrădării din Indonezia a fostului director FNI, Nicolae Popa, până la data de 1 aprilie 2021, cazul nu este nici până acum soluționat. Adina Florea a fost ea însăși vizată de o cercetare disciplinară a Inspecției Judiciare după ce CSM a reclamat-o pentru nereguli în instrumentarea dosarelor Kovesi și Alfred Savu (un procuror de la DNA Ploiești). Potrivit unor surse judiciare, cercetarea judiciară a Adinei Florea a fost clasată.

Un alt candidat controversat declarat admis la concursul pentru Inspecția Judiciară este procurorul Robert Fleckhammer de la DIICOT, fost șef interimar al Secției de combatere a infracțiunilor de terorism și a criminalității informatice din cadrul DIICOT. Procurorul Robert Fleckhammer s-a remarcat prin faptul că, în 2017, a ridicat de acasă, cu mascații, o jurnalistă a postului public de radio sub acuzația de divulgare de informații secrete de serviciu sau nepublice. Era vorba de Gabriela Scraba, redactorul-șef al redacției muzicale de la Radio România, o doamnă de peste 60 de ani.

Un alt candidat admis este procurorul Nicu Marius Vasile. Acesta este fratele avocatului Gil Vasile, soțul Simonei Marcu, fostă șefă a CSM. Riseproject.ro a dezvăluit că Gil Vasile a fost avocatul Tel Drum de unde a încasat suma de 15.200 de lei.

Judecătoarea Roxana Chiuariu de la Curtea de Apel București nu a fost adminsă la Direcția de Inspecție pentru judecători. Ea este soția avocatului Tudor Chiuariu, fost ministru PNL al Justiției, condamnat penal la 3 ani și jumătate cu suspendare într-un dosar penal legat de Poșta Română.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*