Cum i-a convins dr. Dan Tesloianu pe judecători să-l scoată din arest. Medicul acuzat că implanta pacienților stimulatoare de la cadavre ajunge în arest la domiciliu

Medicul Dan Tesloianu a declarat în fața instanței vineri, 12 mai, că a recurs la soluția de a transplanta stimulatoarele cardiace prelevate de la cadavre la pacienți vii deoarece oamenii care le-au primit se confruntau cu situații disperate și puteau să moară oricând. Medicul i-a convins vineri seară pe judecători să-l lase să fie cercetat în arest la domiciliu.

Dr. Dan Tesloianu de la Spitalul „Sf.Spiridon” din Iași – acuzat că a implantat pacienților 238 de dispozitive cardiace preluate de la cadavre – a fost adus la Curtea de Apel București vineri, 12 mai, pentru judecarea contestației procurorilor împotriva hotărârii Tribunalului București prin care judecătorul de drepturi și libertăți i-a înlocuit medicului arestul preventiv cu arestul la domiciliu.

Pe de altă parte, un alt judecător de la Tribunalul București a admis joi cererea procurorilor de prelungire a măsurii arestului preventiv cu încă 30 de zile, soluție pe care medicul a contestat-o la rândul lui, dar încă nu a fost soluționată.

Astfel, pe rolul Curții de Apel București existau vineri două contestații: una a procurorilor care urmează a fi soluționată și una a lui Tesloianu, care nu a fost încă dezbătută.

Medicul Dan Tesloianu a cerut judecătorilor să mențină soluția instanței de fond, prin care a fost plasat în arest la domiciliu. El a arătat că se consideră nevinovat și că a recurs la transplanturile de stimulatoare cardiace de la pacienți decedați la pacienți vii, deoarece ultimii aveau nevoie disperată de ele.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*