Mărturiile polițiștilor de la Rutieră, ignorate de instanța care l-a achitat pe Gabriel Oprea: „Circula cu viteză mai mare decât Președintele României”

Petre Mazilu, administratorul General MPM Impex SRL – firma care a săpat groapa în care a murit polițistul Bogdan Gigină în timp ce îl escorta către casă pe Gabriel Oprea –, cere Curții de Apel achitarea, după ce instanța de fond l-a găsit ca fiind singurul vinovat pentru accidentul din data de 20.10.2015. Petre Mazilu arată în motivele de apel că, dintre toți demnitarii, Gabriel Oprea circula în coloană oficială cu cea mai mare viteză, mai mare chiar decât cea care îl însoțea pe președintele României.

Petre Mazilu a fost condamnat de Tribunalul București, pe data de 6 martie, la pedeapsa de 2 ani și 8 luni cu suspendare pentru ucidere din culpă, în timp ce fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, a fost achitat.

Curtea de Apel București are la dispoziție 165 de zile pentru a pronunța o decizie definitivă în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină, înainte ca faptele lui Gabriel Oprea și Petre Mazilu să se prescrie, pe data de 20 octombrie 2023.

În motivele de apel depuse la dosar de Petre Mazilu avocații acestuia fac referire la mărturii și împrejurări deloc favorabile lui Gabriel Oprea.

Printre ele se numără mărturiile a 9 ofițeri de poliție, din care reiese că dispozitivul de însoțire al lui Gabriel Oprea circula cu viteză mare indiferent de natura deplasării.

În momentul în care motociclistul Bogdan Gigină și-a pierdut viața, în seara zilei de 20.10.2015, autospeciala de însoțire WV Passat se deplasa cu viteza de aproximativ 100 km/h, în vreme ce autoturismul care îl transporta pe Gabriel Oprea se deplasa cu viteza de 110 km/h, conform ultimului raport de expertiză criminalistică realizat în cauză, în anul 2021.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*