11 magazine online au fost sancționate de Comandamentul Special Black Friday al ANPC

Joi, 11 noiembrie 2021, Comandamentul Special Black Friday al ANPC a verificat 11 mari operatori economici care promovau reduceri speciale în această perioadă, potrivit unui comunicat.

Volumul amenzilor contravenționale s-a ridicat la 275.000 lei, întrucât:
– se practicau vânzări cu preț redus, în condițiile în care prețul de referință afișat pe site nu era cel mai mic preț practicat în ultimele 30 de zile, prin modul incorect de calcul al prețului redus creându-se premisa existenței unui avantaj specific prețului, consumatorii fiind determinați să ia o decizie de tranzacționare pe care nu ar fi luat-o dacă ar fi cunoscut realitatea;
– lipsa indicării, pe site-ul societății, în mod clar și neechivoc a datei la care încetează oferta sau dacă oferta se referă la stocul de bunuri disponibil.

Operatorii sunt:
– Altex România SRL – www.mediagalaxy.ro;
– Flanco Retail SA – www.flanco.ro;
– FineStore Distribution SRL – magazin de băuturi alcoolice;
– Vivre Deco SA – www.vivre.ro;
– Studio Moderna SRL – www.top-shop.ro;
– Arsis Trading SRL – www.arsis.ro;
– Lc Waikiki Retail Ro SRL – www.lcv.ro;
– Elefant SRL – www.elefant.ro;
– Premium Store SRL – www.premiumstore.ro;
– Pc Garage SRL – www.pcgarage.ro;
– Evolution Prest Systems SRL – www.evomag.ro;
Acestor sancțiuni li s-au adăugat 10 decizii de încetare a practicii comerciale incorecte, doar site-ul www.mediagalaxy.ro remediind abaterile pe loc.

***

Joi, 11 noiembrie 2021, la inițiativa Președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Claudiu Dolot, a fost înființat Comandamentul Special Black Friday, care are drept scop supravegherea permanentă, 24 din 24 de ore a ofertelor cu promoții, din această perioadă, indiferent de domeniu de activitate, potrivit unui comunicat.

Claudiu Dolot: ”Am decis înființarea acestui comandament după ce am văzut rezultatele controalelor de zilele trecute, la cei care au ”furat startul” campaniei de reduceri. Așa cum am spus de fiecare dată, manifestăm TOLERANȚĂ ZERO față de orice abatere de le legislația în domeniu. Parte a campaniei ”Protecția Consumatorilor nu se negociază!”, ne dorim ca acest comandament să împiedice transformarea lui Black Friday în Ziua Păcălellilor.”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*