Sibianul care l-a reclamat pe președintele Iohannis că n-a purtat mască pe stradă spune că poliția era interesată dacă e înscris într-un partid

Sibianul care i-a reclamat la poliție pe președintele Klaus Iohannis şi pe soţia acestuia, Carmen, pentru că n-au purtat mască pe stradă, prin Sibiu, a făcut dezvăluiri la emisiunea Legile Puterii de la Realitatea.

Bărbatul din Cisnădie a fost chemat abia după aproape o lună la audieri, iar impresia sa este că tot timpul s-a încercat descurajarea demersului său. Pe data de 10 octombrie, Klaus şi Carmen Iohannis au participat la Sibiu la redeschiderea Catedralei Evanghelice, iar la finalul ceremoniei s-au plimbat pe stradă, fără a purta mască, deși restricțiile deja impuse în oraș prevedeau acest lucru.

Imaginile filmate au fost difuzate de televiziunile de știri, iar în baza lor sibianul Cristian Dan a făcut o reclamație împotriva șefului statului și a soției sale.

„Am trimis sesizarea întâi la MAI, care a direcţionat-o către Poliţia Bucureşti. Am văzut că nu primesc niciun răspuns, am fost la Poliția Sibiu, m-au direcționat către Poliția Capitalei, acolo mi s-a spus că a fost retrimisă la Sibiu, am revenit si abia după vreo 3 zile am fost chemat pentru declarații. La prima vedere, polițistul care a preluat plângerea a fost o persoană foarte amabilă, dar a remarcat că am plecat oarecum nemulțumit. Prima întrebare care mi s-a pus a fost dacă fac parte dintr-o formațiune politică. Mi s-a părut ciudat. Am derulat evenimentele, am explicat cum am procedat și de ce am procedat, am invocat articolul din Constituție care prevede că toți cetățenii sunt egali în fața legii și am întrebat de ce poliția nu s-a autosesizat, cum s-a întâmplat în cazul Ralucăi Turcan”, a declarat Cristian Dan la „Legile Puterii”.

DEȘI EVENIMENTUL A FOST FĂCUT PUBLIC, I-AU CERUT SĂ INDICE MARTORI

O altă modalitate prin care polițiștii care instrumentează dosarul i-au lăsat reclamantul impresia că vor să-l descurajeze a fost legată de martori.

Pe data de 10 octombrie, rata de infectare în Sibiu era de 8,5 la mie şi deja fuseseră impuse restricţii, una dintre ele fiind obligativitatea măştii de protecţie în spaţiile deschise.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*