Ziua „Z” pentru Mihai Necolaiciuc. „Țarul CFR” află dacă merge sau nu din nou la pușcărie pentru achiziții supraevaluate

Mihai Necolaiciuc – supranumit „țarul CFR” din cauza achizițiilor supraevaluate făcute pe vremea când era director – află pe data de 25 ianuarie 2023 dacă scapă sau nu de dosarul în care este vizat de peste 20 de ani. Problema pe care judecătorii o au de rezolvat este de când anume curge termenul de prescripție a faptelor.

Mihai Necolaiciuc este un fost director general al CFR ajuns celebru după ce, în anii 2000, a „dotat” compania cu tot felul de bunuri despre care anchetatorii au spus că erau scumpe, inutile și luate fără licitație: wc-uri ecologice la preț dublu, șuruburi, trandafiri, costume de scafandru. Mai mult, într-un dosar mai vechi Necolaiciuc a fost acuzat de procurori că ar fi vândut la fier vechi mii de vagoane și de locomotive.

Când a simțit că se „îngroașă gluma” – fiind vizat în mai multe dosare penale – fostul director CFR a fugit din țară în februarie 2005 și a fost prins în SUA, Florida, abia în 2009.

Așa a intrat Necolaiciuc în galeria „fugarilor celebri”, alături de Nicolae Popa (FNI), Dinel Staicu (Banca Internațională a Religiilor), Omar Hayssam (răpirea jurnaliștilor români în Irak) sau Gregorian Bivolaru (MISA).

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*