Român acuzat de tentativă de omor, declarat nevinovat, dar obligat să-i plătească victimei 20.000 de euro

Un român judecat pentru tentativă de omor după ce l-a tăiat cu cutterul la gât pe un bărbat care „s-a luat de el” a fost declarat nevinovat, considerându-se că a fost legitimă apărare. Totuși, inculpatul a fost obligat să îi achite bărbatului pe care l-a tăiat la gât daune de 100.000 de lei (20.000 de euro).

Tribunalul Iași a pronunțat în 28 decembrie 2022 o primă sentință într-un dosar de tentativă de omor în care un român care lucrează în Anglia a fost acuzat că, în timpul unei vizite în țară, l-a tăiat la gât cu un cutter pe un consătean, venit și el în țară pentru vacanța de iarnă.

Totul s-a întâmplat în seara zilei de 5 ianuarie 2019, într-un sat din județul Iași. „Nuțu”, care lucrează în Anglia, și „Afinel”, care lucrează în Belgia, au venit în țară de Sărbători. În seara zilei de 5 ianuarie „Nuțu” se afla la barul din sat împreună cu un martor. La un moment dat în bar a intrat „Afinel”, „cunoscut în localitate ca fiind o persoană violentă care se implică frecvent în conflicte”.

Potrivit anchetei, după ce a intrat în local, „Afinel” i-a cerut lui „Nuțu” să iasă afară pentru a discuta. Martorii au declarat că atitudinea lui „Afinel” din momentul în care i-a cerut inculpatului să iasă afară „a avut un caracter autoritar, intimidant, persoana vătămată încercând să îi impună inculpatului să iasă din bar”.

Văzând că „Nuțu” nu iese din local, „Afinel” „a intrat din nou în local, l-a lovit cu pumnii pe inculpat în zona capului şi l-a lovit cu scaune pe inculpat”. „Inculpatul a reacţionat, s-a apărat şi l-a lovit şi el cu pumnii, urmând un schimb reciproc de pumni, aspecte ce rezultă din declaraţiile martorilor”, se arată în dosar.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*